ארגון מגדלי הפירות בישראל: החל קטיף הדובדבן צפי היבול הארצי כ-4,000 טון
חקלאי גבול הצפון מורשים לקטוף במטעים הממוקמים על גבול לבנון
אליהם לא הייתה גישה לאורך הלחימה
חקלאי ישראל קוראים לממשלה – למנוע את הכוונה לבטל את היטלי הסחר על ייבוא תוצרת חקלאית מארה"ב- ולא למוטט את ענף הפירות בישראל
דווקא עכשיו רכשו רק פירות תוצרת ישראל!
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל אומר כי בימים אלה החל קטיף הדובדבן, הפרי האהוב על הציבור הישראלי, שיבולו צפוי להגיע לכ-4,000 טון ויותר, גבוה ביחס לשנה שעברה, אז עמד היבול על כ- 3,700 טון, מאחר וחלק מהיבול לא נקטף עקב הלחימה בגבול הצפון, בו ממוקמים מטעי דובדבן רבים, אליהם לא הורשו להגיע החקלאים.
בלחסן: "בימים אלה אנו פועלים בהשלמת הטיפול בפיצויי מלחמה לחקלאות, במקביל לשיקום המטעים שנפגעו או לא טופלו, אך לצערנו, כאילו לא עברנו את התקופה האחרונה- שוב מתמודדים החקלאים עם איום לייבוא חסר רסן, בדמות הסכם הסחר המתגבש בין ארה"ב לישראל לייבוא מוצרים מן החי והצומח ללא הטלת מכסים. במכתב ששיגרנו מטעם ארגון מגדלי הפירות בישראל לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ושר הכלכלה ניר ברקת- קראנו להם לחזור מן ההחלטה על הוצאת הצו שיורה על ביטול היטלי הסחר על יבוא תוצרת חקלאית מארה"ב, מהלך שעתיד למוטט את ענף הפירות בישראל וענפי חקלאות נוספים, כך שיהפכו ללא כדאיים כלכלית, באם יתממש. על ממשלת ישראל לשים את ענף החקלאות והחקלאים בראש סדר העדיפויות, לאבטחת מזון לתושבי ישראל".
בימים אלה שבה מארה"ב משלחת ישראלית ממשרדי הכלכלה, האוצר והחקלאות שדנה בנושא, כאשר התאחדות חקלאי ישראל, וכלל הארגונים החקלאיים, קוראים לבלום בדחיפות את שינוי היטלי הסחר הקיימים במטרה למנוע פגיעה אנושה ביצור המקומי החקלאי.
עוד מוסיף בלחסן: "ביקוש גבוה בתחילת עונת הקיץ עוד טרם נקטפה המסה העיקרית של הפרי, מעלה את מחיר הפירות, כאשר קיים גם פער תיווך משמעותי של רשתות השיווק. לכן חשוב לזכור, כי אין החקלאי קובע את המחיר הסופי לצרכן, אלא רשתות השיווק. אני קורא לאחריות צרכנית הן מצד הציבור הרחב והן מצד רשתות השיווק. עלינו להתאחד תחת ההבנה, כי חובה לשמור על החקלאות והחקלאים הישראלים, היושבים בגבולות המדינה, ודואגים לאדמות הלאום ולביטחון המזון של ישראל".
מישה לייקין מנהל המטעים בקיבוץ מנרה, שטרם חזרו אליו תושביו: "בשנה שעברה נאלצנו לעבוד תחת איום מתמיד של הפגזות ללא יכולת לקטוף הפרי בצורה רציפה, עקב הלחימה. עם הפסקת האש חזרנו למטעים אליהם לא הורשנו להגיע וכעת אנו עובדים ללא איום ומקווים כי תחילת הקטיף תסמן את הדרך החדשה של הקיבוץ והצפון כולו, בדרך לשיקום לאומי וחקלאי".
על פי נתוני ארגון מגדלי הפירות בישראל- בארץ נטועים כ-5,000 דונם של מטעי דובדבן, כאשר למעלה מ-90% מהם גדלים באזור הגליל והגולן: במרום הגליל והרי נפתלי- 350 דונם, בגליל המערבי- 300 דונם, ברמת הגולן- 3,900 דונם, ובהרי ירושלים, גוש עציון והרי חברון- 450 דונם.
פילוח שוק הדובדבן בזנים בישראל: בינג- 30%, רנייר- 20%, בורלא- 15%, רויאל דון- 10%, הידל פינדל- 7%, צ'ינוק- 5%, ואן- 5%, סטלה- 5%, סאם- 3%. מגדלי הדובדבן, מסיימים כעת את קטיף הזן המקדים 'בורלא' ובהמשך ייקטף דובדבן מזן 'רויאל דון' המתוק.
מימין לשמאל- מישה לייקין מנהל המטעים בקיבוץ מנרה וירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל- במטעי מנרה שנפגעה קשות במלחמה, שם החל קטיף הדובדבן
תגובות
הוסף רשומת תגובה